Risico’s in de badkamer

Als u al wat ouder bent en nog thuis woont, bent u misschien bang om te vallen. Dan bent u niet de enige. De meeste 65-plussers kennen dat onzekere gevoel. Vooral wanneer zij minder goed ter been zijn. En het gebeurt ook relatief vaak: in Nederland komt elke vijf minuten een oudere binnen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Het wrange is dat juist die angst om te vallen tot een valpartij kan leiden. Dat komt, omdat ouderen die onzeker zijn zich minder durven te bewegen. Daardoor nemen hun spierkracht en balans af. Gelukkig kunt u aan die onzekerheid
wel iets doen.

De badkamer is de plaats in huis waar de meeste ongelukken gebeuren. De tegelvloer kan immers glad zijn. Veel ouderen mijden daarom de badkamer en wassen zich aan de wastafel. Als u zich daar goed bij voelt, moet u dat vooral blijven doen. Maar u hoeft zich een weldadige douche niet te ontzeggen! Met enkele slimme oplossingen kunt u zich toch veilig en vertrouwd in de badkamer bewegen. Zo kunnen goed geïnstalleerde wandsteunen ervoor zorgen dat u iets heeft om vast te grijpen. Ook zijn er douchestoelen beschikbaar, in alle soorten en maten. Net zo comfortabel als een gewone stoel en zeker zo veilig. Juist doordat u zit, neemt de druk op uw benen af en kunt u uitgebreid genieten van een heerlijk warme douche.

Denk vooral niet dat u de enige bent die problemen heeft met stabiliteit in huis. Ouderen vallen relatief vaak: het aantal 65-plussers dat na een val in het ziekenhuis terechtkomt, is in tien jaar met 40 procent gestegen. Toch hoeft u daarvoor niet bang te zijn. Natuurlijk kunt u een ongeluk niet voorkomen, maar u kunt de risico’s wél verkleinen. Vraag gewoon eens om advies van Bodyfit Medical. Wij komen graag bij u langs om de risico’s in te schatten en u een veilig alternatief te bieden. Zo behoudt u uw zelfstandigheid en vitaliteit en kunt u nog vele jaren genieten van de mooie dingen in het leven.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.