Elleboogkrukken

Na een operatie of ingreep aan uw benen, knieën of voeten wordt vaak aangeraden het been volledig te ontlasten. Hierbij is het gebruik van elleboogkrukken aan te raden, voor jong en oud. Door het gebruik van elleboogkrukken belast u het been niet (teveel) en helpt u het genezingsproces versnellen. Bij het veelvuldig gebruik van krukken is het belangrijk dat deze prettig in gebruik zijn. Door uw krukken op de juiste manier af te stellen, voorkomt u klachten aan rug of armen als gevolg van het gebruik van elleboogkrukken.

De juiste afstelling

Elleboogkrukken zijn voorzien van een manchet voor extra stevigheid en steun. De hoogte van dit manchet in aanpasbaar en moet goed geplaatst worden halverwege de bovenarm zodat u optimale steun geniet. Ook de hoogte van de kruk dient aan uw lengte aangepast te worden. Te lage krukken zorgen voor rugklachten, terwijl te hoog afgestelde krukken u last aan de schouders en bovenarm kunnen opleveren.

Advies op gebied van elleboogkrukken

Laat u zich dan ook goed adviseren over welke krukken geschikt zijn voor uw situatie. Naast de juiste afstelling kunt u bovendien kiezen voor het soort handvat, soort manchet en heeft u nog keuze in kleur. Met een krukdop beschermt u ook de ondergrond thuis tegen beschadigen. Meer weten over de aanschaf van elleboogkrukken? Neem dan contact op. Voor inwoners van Edam-Volendam-Zeevang bieden wij ook de mogelijkheid om krukken tijdelijk te huren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.