Broze botten er is wat tegen te doen!

Broze botten er is wat tegen te doen !

Synofit Bone Complex bevat niet zomaar Calcium: deze Calcium komt uit de zee. Het wordt gewonnen uit het plantje Rode alg. Dit plantje groeit in de wateren voor de kust van IJsland. Het neem mineralen op, waaronder Calcium, en slaat het op. De Calcium is dus van plantaardige oorsprong en is daardoor goed opneembaar door het lichaam. De Rode alg bevat nog veel meer sporenelementen naast Calcium, en levert op die manier extra voedingsstoffen.

Wat is de Rode alg?

In de schone wateren voor de kust van IJsland groeit een bijzonder Calciumrijk plantje: de Rode alg. De officiële soortnaam van dit plantje is Lithothamnium calcareum (soms ook geschreven als Lithothamnion calcareum). De Rode alg heeft de bijzondere eigenschap dat ze mineralen uit de zee opneemt en in haar weefsels opslaat. Dat betreft vooral Calcium. Maar ook Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, mangaan, zink en nog tientallen andere zogenoemde ‘sporenelementen’ zijn in de Rode alg te vinden. Voor een aanvulling van uw mineralen bent u bij de Rode alg dus aan het juiste adres!

Calcium: goed voor het behoud van sterke botten

Calcium (kalk) is een belangrijk bestanddeel van de beenderen. Bij het klimmen van de jaren neemt geleidelijk de hoeveelheid kalk in de botten af: dan spreken we van botontkalking. Vaak voel je daar helemaal niets van. De botten worden brozer en uiteindelijk zelfs breekbaar: een gebroken heup komt bij ouderen dan ook relatief vaak voor. Het is daarom van belang dat er in het dagelijkse voedingspatroon voldoende Calcium wordt gebruikt, om de botten tot op hoge leeftijd sterk te houden.

Waarom Calcium uit de zee?

Er zijn in de natuur vele bronnen te vinden voor Calcium. Bijvoorbeeld uit gesteente kan Calcium gewonnen worden. Toch kiest Synofit Bone Complex voor Calcium uit de Rode alg van Aquamin. Waarom?

  • Van de Rode alg (Aquamin F) zijn meerdere wetenschappelijke studies gepubliceerd, die laten zien dat gebruik van dit plantje daadwerkelijk goed is voor het behoud van sterke botten (bron: zie beneden).
  • Uit de Rode alg betreft het een Calcium van plantaardige oorsprong, niet uit gesteente. Dit maakt deze Calcium goed opneembaar in het lichaam.
  • In de Rode alg is niet alleen Calcium aanwezig, maar ook vele andere sporenelementen. Dit levert dus nog extra voedingsstoffen náást de Calcium. Bijvoorbeeld Magnesium, Koper, Jodium, Kalium, Selenium, IJzer, Mangaan en Zink.

Synofit Bone Complex: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Bone Complex is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit zeer bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor de Calcium. Synofit Bone Complex bevat per capsule 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 193 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de capsule-inhoud.
Synofit Bone Complex bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt Magnesium, Zink en Mangaan gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium, Zink en Mangaan hebben een rol bij de botaanmaak en Magnesium draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Meer informatie, kom langs in de winkel en laat u deskundig adviseren.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.