Hoe je darm verbonden is met hooikoorts en allergieën?

Sommige mensen vragen zich af: “hoe kunnen mijn tranende ogen, loopneus en niezen verbonden zijn met mijn darmen?”. Recente wetenschappelijke studies hebben diverse gezondheidsproblemen gekoppeld aan de gezondheid van het darmkanaal. Hooikoorts is daar één van.

Ons spijsverteringskanaal speelt een grote rol in onze gezondheid, aangezien 70% van ons immuunsysteem zich in onze darmen bevindt. Dit betekent dat een van de belangrijkste taken van onze darmen is om ons lichaam te beschermen tegen externe indringers. Wanneer de darmgezondheid niet goed is, zal deze bescherming niet optimaal zijn met als resultaat dat veel mensen last van hooikoorts hebben, die elk voorjaar weer terugkomt.

Darmbacteriën zijn van essentieel belang voor de darmgezondheid en door het herstel van de darmflora zullen de spijsvertering en het immuunsysteem sterker worden. Door de darmgezondheid te herstellen kunnen symptomen van hooikoorts aanzienlijk worden verbeterd.

Heb je last van hooikoorts of andere allergieën en wil je beter begrijpen hoe ze verband houden met je darmgezondheid? Zou je willen weten hoe je deze allergieën kunt verbeteren door de echte oorzaak aan te pakken, niet alleen de symptomen? Bij drogisterij BodyFit geven wij (vrijblijvend) voedingsadvies aan mensen met hooikoorts, allergieën, maar ook met darm- en maag klachten, eczeem, astma of voedselintoleranties.

Persoonlijk advies nodig voor uw hooi- koorts klachten? Kom langs bij BodyFit.

Ons adres is: Drogisterij Bodyfit, Edammerweg 6, 1131 DN Volendam, Telefoon: 0299 402826

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.