Kokosolie voor wittere tanden

Kokosolie kun je voor zoveel dingen gebruiken. Wist je dat je er ook wittere tanden van krijgt?

Natuurlijk wittere tanden
Door de tijd verkleuren je tanden door gebruik van thee, koffie, wijn en andere kleurrijke voedingsstoffen. Je kunt je tanden laten bleken, maar je kunt ze ook op een natuurlijke manier witter krijgen, met kokosolie. Bovendien is het ook goed voor je gebit. En wie kan dat niet gebruiken?

Oil pulling
Dat je kokosolie kunt gebruiken voor je tanden en je gebit is bepaald niet nieuw. Wel voor mij, maar het blijkt een eeuwenoude ayurvedische gewoonte die ‘oil pulling’ wordt genoemd. Je kunt het met allerlei soorten olie doen, maar kokosolie smaakt wat mij betreft het beste en heeft ook nog eens anti-bacteriële eigenschappen. Neem een goede kwaliteit en bij voorkeur een biologische kokosolie.
Wat de kokosolie voor je doet
De kokosolie werkt reinigend voor je gebit. De bacteriën in je mond worden door de olie opgenomen. Je mond zit vol bacteriën, virussen en schimmels, die afvalstoffen produceren die giftig zijn. Sommige ervan zijn alleen oplosbaar in vet. Met de kokosolie trek je die afvalstoffen uit je mond in de olie. Je gebit wordt schoner en witter, ontsteking van tandvlees vermindert, tandplak verdwijnt en je krijgt er een frissere adem door.
Daarnaast wordt beweerd dat als je het regelmatig doet, het ook positieve invloed heeft op je gezondheid. Door de ontgiftende werking zou het ook kwaaltjes als bijvoorbeeld hoofdpijn, allergieën, eczeem en acné verbeteren.

Hoe werkt het?
Neem ‘s ochtends, bij voorkeur op de nuchtere maag, een flinke theelepel kokosolie in je mond. De kokosolie wordt pas vloeibaar bij 25 graden C, maar het smelt snel in je mond. Vervolgens hou je de olie 15-20 minuten in je mond. Je rolt en beweegt de olie door je mond en ‘trekt’ het door en langs je tanden en je tandvlees.
Na die 15-20 minuten spuug je de olie uit. Het beste in het toilet. De gootsteen zou er door kunnen verstoppen. Je slikt het niet door omdat het, als het goed is,  heel veel bacteriën en gifstoffen bevat.

Waarom zou je het doen?
Het leek mij geen aantrekkelijk idee. De eerste keren viel het ook niet mee en was het moeilijk om het langer dan 10 minuten in je mond te houden. Maar je went er aan. Sterker nog, het schone en frisse gevoel dat je hebt als het gedaan hebt, maakt alles goed en je gaat het bijna missen als je het een keer niet hebt gedaan. Het fijne is, je hoeft het maar één keer te proberen en je ziet al resultaat.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.