Magnesium tekort ?

Magnesium, een belangrijk essentieel mineraal

Magnesium is een belangrijk essentieel mineraal en velen hebben een tekort aan magnesium. Een reden is onder meer dat onze groenten en fruit minder vitamines en mineralen bevatten dan vroeger. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat in de periode 1940-1991 groente 24% minder magnesium, 27% minder ijzer, 46% minder calcium en 76% minder koper bevat.

Volgens de WHO heeft circa 20% van de bevolking in West-Europa een magnesiumtekort maar er zijn ook onderzoeken met hogere cijfers te vinden. Op Gezondheidsnet is een artikel te lezen over hoe een magnesiumtekort te herkennen is zoals spierkrampen, chronische moeheid en slapeloosheid. Door de voeding aan te passen, is het mogelijk het magnesiumtekort aan te vullen. Belangrijke magnesiumbronnen zijn groene groenten, bonen, peulvruchten, bananen, volkoren granen, pure chocolade en noten. Cashewnoten, amandelen en pinda’s bevatten veel magnesium maar ook bijvoorbeeld pindakaas.
Magnesium is zo belangrijk omdat het een belangrijke functie speelt in het metabolisme en betrokken is bij veel lichaamsprocessen zoals de aanmaak van hormonen, de opbouw van spieren en botten en ontspanning van spieren en zenuwen. Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Als je stress hebt, ben je grootverbruiker van dit mineraal.
Magnesium is een essentieel mineraal en je moet dit steeds aanvullen. Het lichaam heeft constant magnesium nodig maar heeft geen effectieve methode om het vast te houden. Belangrijk om te weten; het teveel aan magnesium wordt door het lichaam afgescheiden.
Een effectieve manier om een magnesiumtekort aan te vullen is directe opname door de huid. Bijvoorbeeld door een bad met dode zeezout of om het dichterbij te houden met de producten van de zuiverste magnesiumchloridebron ter wereld, de Zechstein bron in de provincie Groningen.

Pure magnesium uit Groningen
Onder de bodem van Veendam ligt een bijzondere bron, de gekristalliseerde mineralen van de Zechstein Zee. Miljoenen jaren gelden vond een indamping van oceanen plaats en een daarvan was de Zechstein Zee welke zich bevindt op ruim 1600 meter onder de bodem in Veendam. Onaangetast door mens en milieu ligt daar nu een zee aan de zuiverste magnesiumchloride; zuiverder dan de Dode Zee!
Dit zuivere magnesiumchloride bevindt zich in de producten van Zechsal. Zo biedt Zechsal magnesiumolie, de hoogst geconcentreerde vloeibare vorm van magnesium. Deze laat zich goed opnemen door de huid en is het beste supplement bij een magnesiumtekort. Er is ook een speciale versie voor sporters; het zorgt namelijk voor ontspanning van de spieren en voert melkzuur af na inspanning.
De Zechsal badkristallen bestaan uit zuiver magnesium in vaste vorm. Toepasbaar als kuur bij psoriasis en eczeem of als weldadig (voet)bad voor de huid, spieren en gewrichten. Zechsal is verder 100% natuurlijk en dierproefvrij.

Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn vele artikelen geschreven over de heilzame werking van magnesium. Deze zijn onder meer te vinden op The Magnesium Website Online Library.
In 2009 is ook het Magnesium Health Institute in Veendam opgericht met als doel wetenschappelijk onderzoek te doen naar de rol van magnesium voor onze gezondheid. Het UMCG en het preventiecentrum van de Universiteit München zijn betrokken bij deze onderzoeken.
bron: Gezondheidsnet, de Voedselzandloper (Kris Verburgh), Zechsal

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.