Minder hartproblemen dankzij multi

Geplaatst op: 10 jan 2017

Mannen die dagelijks een multivitamine nemen, kunnen op lange termijn hun risico op een cardiovasculaire voorval met 44% verminderen. Dat hebben onderzoekers van de befaamde Harvard universiteit kunnen afleiden uit de gegevens van een grootschalige bevolkingsstudie, waarin 18.000 mannelijke artsen gevolgd werden. Enkel bij de groep van mannen die gedurende minstens 20 jaar een multi hadden genomen, konden onderzoekers een verlaagd cardiovasculair risico meten.

Een interessant resultaat, vinden onderzoekers, al benadrukken ze dat het aantal mannen dat 20 jaar lang een multi genomen had, beperkt was. In de toekomst is het dus belangrijk dat klinische studies rond voedingsstoffen lang genoeg duren. Meestal duren studies pakweg tien jaar, wat mogelijk te kort is om voldoende effect te sorteren. Inderdaad vond een klinische studie rond een multivitamine, die iets meer dan 10 jaar duurde, weinig effect: enkel mannen die al hartpatiënt waren aan het begin van de studie, hadden minder kans op een hartaanval tijdens de studieperiode.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.