Ontgiften terwijl je ontspant!

Geplaatst op: 2 mei 2019

Een detox bad is een heerlijke ontspannende manier om je lichaam te ontgiften. Er zijn verschillende recepten voor reinigende baden die elk op een andere manier op je lichaam en geest inwerken. De baden kunnen gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam verdrijven, en je lichaam heilzame mineralen en vitaminen laten absorberen. Ze kunnen ook je geest vrijmaken van stress en negatieve gedachten door aromatherapie. Leer snel hoe je goedkoop en eenvoudig je gezondheid een oppepper geeft en nieuwe energie krijgt!
Zweten is hoe je lichaam op natuurlijke wijze gifstoffen kwijtraakt. Weken in heet water kan helpen om schadelijke gifstoffen aan je huid te onttrekken. Een detoxbad kan ook pijnlijke spieren helpen verzachten. Deze eeuwenoude methode helpt je lichaam om gifstoffen kwijt te raken en nuttige mineralen en voedingsstoffen op te nemen. Als je huidproblemen hebt, last hebt van gifstoffen of gewoon op zoek bent naar een manier om je algehele gezondheid te verbeteren, probeer dan gewoon thuis een detoxbad te nemen.

Badregels

  • Een detoxkuur duurt ongeveer 40 minuten: 20 minuten om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en 20 minuten om vitaminen op te nemen.
  • Rust achteraf goed uit of ga slapen.
  • Drink voor en na de kuur voldoende water om uitdroging te voorkomen.
  • Droog je huid na de kuur met een huidborstel om het ontgiftingsproces te ondersteunen. Begin van beneden naar boven.
  • Deze kuur is gezond voor je lichaam, het kan echter je haar beschadigen. Gebruik een haarmasker of doe je haar in een dot.

Recept 1: Een gember bad
Gember is een Aziatische groente die gebruikt wordt als een smaakversterker. Verse gember is gezond, maar te pittig om op te eten. Waarschijnlijk ken je wel gari, gember ingelegd in azijn met suiker en zout. Het wordt geserveerd bij sushi en dient om de smaak te neutraliseren tussen de gerechten door.

Gebruik een volle eetlepel gemberpoeder of een half glas vers geschaafde gember. Gember is ideaal tegen een opkomende verkoudheid. Het bevordert ook de spijsvertering, verlicht hoofd- en menstruatiepijn. Hou er rekening mee dat je lichaam nog flink gaat zweten achteraf. Smeer vooraf een beetje gember op je huid om te zien of je geen allergische reactie krijgt.

Recept 2: Een zeezout bad
Te veel keukenzout is slecht voor je lichaam, zuiveringszout – ook gekend als baking soda – is wel gezond. Het reinigt je lichaam door parasieten en schimmels te verwijderen en is een goed middel tegen huidaandoeningen, zoals acne en psoriasis.

Meng 2 soeplepels zout met een paar druppels van je favoriete natuurlijke etherische oliën in een kom en doe het goedje in je badwater.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.