Popeye wist het al, ijzer geeft kracht!

Al een paar jaar hebben wij het Nano ijzer van de The Health Factory in het assortiment, in onderstaand artikel leggen zij uit wat het verschil is met andere ijzer producten, en waarom het Nano ijzer zo goed werkt.

Popeye wist het al, ijzer geeft kracht!

Hoewel spinazie veel ijzer bevat is het niet de best opneembare bron. Nano IJzer wel.
Toegegeven het nano ijzer van The Health Factory is een stuk duurder dan andere ijzerpreparaten. Dus het moet echt wel hééél veel beter z’n werk doen. En laat dat nou precies datgene zijn, wat wij beweren. En niet alleen wij! We krijgen regelmatig bijzondere ervaringsverhalen terug van gebruikers. Die zullen we je zeker niet onthouden.

Maar eerst: wat is nu precies het verschil tussen nano ijzer en de overige vloeibare ijzerproducten, behalve de prijs dan?

Nano ijzer bevat alleen ijzer, in elementaire vorm welteverstaan. Elementair betekent simpelweg dat het ijzer niet gebonden is aan een andere vorm. Gebonden ijzervormen zijn ijzersulfaat, ijzerfumaraat en ijzergluconaat. IJzersulfaat is de goedkoopste vorm van ijzer en wordt erg slecht opgenomen door de darmen. IJzerfumaraat gaat iets beter, maar is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De bekende staalpillen kunnen beide vormen bevatten. De oplossing die bedacht is om voor die slecht opneembare vormen te compenseren, is hoge doseringen. Van staalpillen worden vaak torenhoge doseringen voorgeschreven door huisartsen en medisch specialisten. Hier kleven echter grote nadelen aan, die bijna iedere gebruiker zal herkennen. Denk aan misselijkheid, zwarte ontlasting en verstopping. Het ijzer dat niet wordt opgenomen en dus in de darmen achterblijft, zorgt daar voor allerlei vervelende klachten! Daarnaast tast het achtergebleven ijzer de goede darmbacteriën aan, waardoor je darmflora uit balans raakt, wat voor een scala aan gezondheidsproblemen kan zorgen. En, de candidagist is dol op ijzer, voedt zich hier mee en kan dus allerlei candidaklachten geven.

En last but not least duurt het vaak ook nog eens maanden voor een lage ijzerwaarde opgekrikt is en je je weer lekker voelt. Voordeel is natuurlijk wel dat het lekker goedkoop is!

IJzergluconaat staat bekend als een beter opneembare vorm. De bestaande vloeibare ijzers bevatten ijzerfumaraat en ijzergluconaat. Bijwerkingen zijn minder, maar komen zeker nog voor. Daarnaast bevatten deze producten vitaminen die het ijzer helpen opnemen, zoals diverse B-vitaminen en vitamine C. Doe er nog wat groente-, fruit- en kruidenextracten bij en je hebt best een leuk product.

En toch, als je erg gevoelige darmen hebt, snel last van candida of zo’n ijzertekort hebt, dat je je echt heel belabberd voelt, overweeg dan toch het nano ijzer!
Om nu terug te grijpen naar het begin, doordat nano ijzer elementair is, hoeft het bij juist gebruik niet door maag en darmen heen. Het wordt direct opgenomen in de mond, waar het pijlsnel de bloedbaan en de cellen in kan. De ultrakleine ijzerdeeltjes hebben een biologische beschikbaarheid van 100%, waardoor je er veel minder van nodig hebt. Geen vervelende bijwerkingen dus en geen kans op stapeling!

 

Nano ijzer werkt supersnel, vaak voelen vrouwen na enkele dagen al een groot verschil. Artsen staan soms echt versteld van de snelle stijging van de ijzerwaardes. Er kwam zelfs eens een arts een kijkje nemen in een gezondheidswinkel om te kijken om welk product het precies ging!
Vermoeidheidsklachten, duizeligheid en concentratieklachten als gevolg van een ijzertekort worden dus veel sneller opgelost zonder vervelende bijwerkingen.

 

Verloskundigen zetten nano ijzer effectief in bij zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen die veel bloed hebben verloren en na een miskraam of curettage.
Nano ijzer bevat geen enkele hulpstof. Het bestaat alleen uit zuiver water en minuscuul kleine en pure ijzerdeeltjes. Vloeibare ijzerpreparaten kunnen conserveermiddelen zoals kaliumsorbaat bevatten (kan onder andere astma, netelroos, neusverkoudheid en darmstoornissen veroorzaken). Ook zit er soms gluten in. De vitaminen die er aan toegevoegd zijn, zijn vaak niet afdoende om een laag HB snel op te lossen. Hier kun je beter een apart, hoog gedoseerd supplement voor nemen. De vloeibare ijzerelixirs moet je ook minimaal vier weken gebruiken voor resultaat.

Omdat nano ijzer zo snel werkt, kun je het ook voor korte tijd inzetten, in tegenstelling tot de andere vloeibare supplementen. Bv. alleen in de week van je menstruatie. Kun je een behoorlijke dip mee opvangen.

Denk bij nano ijzer ook aan kinderen, bij wie ijzertekort veel voorkomt. Veel meer dan we weten. Dit kan o.a. voor lusteloosheid zorgen en concentratieproblemen. Ook niet goed geaarde kinderen of kinderen die weinig vlees eten kunnen hier baat bij hebben. Het voordeel van nano ijzer is dat het gewoon naar water smaakt en er makkelijk in gaat bij kinderen.

Let op: IJzer uit voeding en supplementen bindt zich gemakkelijk aan stoffen in koffie, thee (zwart, groen, rooibos), granen en zuivel (looizuur, fytinezuur en calcium). Hierdoor kan ook een tekort ontstaan. Vitamine C bevordert opname van ijzer, evenals vitamine B12,foliumzuur/folaat, vitamine A en vitamine B2. Nano ijzer wordt al in het slijmvlies van de mond opgenomen waardoor de kans op binding met andere voedingsstoffen veel kleiner wordt. Om die reden raden wij aan om nano ijzer vóór de maaltijd in te nemen.

Bron : The Health Factory

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.