Recept Osawa cake Amber Alberda

Geplaatst op: 10 feb 2016

Positive eating ?
Nieuw bij Bodyfit het Amber Albarda recept: Osawa cake!
Een nieuw Amber Albarda recept is uit! Deze maand bakken we een lekkere Osawa cake. Helemaal natuurlijk gezoet. Boordevol gezonde ingrediënten die iedereen wel in zijn keukenkastje heeft staan. Hierbij het recept van deze heerlijke en gezonde cake, uiteraard hebben we alle ingrediënten in de winkel.

Kook de rijst en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in koud water. Rooster het amandelschaafsel kort in een koekenpan. Pas op dat ze niet te donker worden! Vet een cakevorm in met kokosolie. Strooi het geroosterde amandelschaafsel uit over de bakvorm. Zorg dat je overal een laag schaafsel hebt zitten.

Doe de rijst, de quinoa, de havervlokken, het speltmeel, de kaneelpoeder, gember- poeder, nootmuskaat en vanillepoeder in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de wortelrasp, de noten (heel of gehakt) en rozijnen toe. Roer als laatste de ahornsiroop door het mengsel. Schep alles in de bakvorm en druk goed aan. Bak de cake in circa 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen alvorens je deze uit de vorm haalt, anders verbrokkelt hij misschien. Het is een ondersteboven cake dus je moet de cakevorm omdraaien en de cake met de onderkant naar boven serveren. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 100 g TerraSana zilvervliesrijst rond
  • 100 g TerraSana quinoa tricolore
  • 100 g TerraSana havervlokken
  • 100 g TerraSana volkoren
    speltmeel
  • 150 g TerraSana Blue Thompson
    rozijnen
  • 100 g pecannoten
  • 8 el amandelschaafsel

• 140 ml TerraSana ahornsiroop • 2 1⁄2 tl Bodenschätze

kaneelpoeder
• 1 tl Bodenschätze gemberpoeder • 1 snufje Bodenschätze

nootmuskaat
• Bodenschätze 1 tl vanillepoeder • 350 g geraspte wortel
• 2 el kokosolie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.