Wat te doen tegen spierpijn?

In september keert voor veel mensen het normale ritme terug. Het ideale moment om (weer) te gaan sporten! Heb jij ook sportieve voornemens? Lees dan eerst even deze tips. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je efficiënter traint en helpt om spierpijn of blessures te voorkomen

Wat kun je doen om spierpijn te verzachten?

Veel mensen beschouwen spierpijn na het sporten als de ultieme beloning van hun inspanning. Pijnlijke spieren zijn namelijk een teken dat de work-out effect heeft gehad en dat je spiermassa aan het opbouwen bent.

Toch kan spierpijn erg vervelend zijn, zeker als het je belemmert in je dagelijkse bewegingen. Gelukkig kun je zelf heel wat doen om spierpijn te verzachten. Ga aan de slag met deze 6 tips!

6 tips om spierpijn te verminderen:

 1. Masseer je spieren met een verwarmende olie
  Een massage biedt niet alleen meteen verlichting, maar zorgt er ook voor dat de spieren extra doorbloed raken en beter ontspannen. Gebruik je hierbij een verwarmende olie op basis van Arnica-extract, dan versterk je dit effect.
 2. Verzorg de pijnlijkste plekken met een gel op basis van Arnica
  Heb je spierpijn op een specifieke plek die je makkelijk kan aanwijzen, dan kun je hier een verkoelende gel aanbrengen met een hoog gehalte aan Arnica-extract. Het verkoelende effect biedt meteen verlichting bij lokale spierpijn. Het Arnica-extract stimuleert de doorbloeding, wat helpt bij de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen.
 3. Blijf bewegen
  Heb je behoorlijke spierpijn, dan is de verleiding groot om extra rust te nemen. Dit is echter geen goed idee, want door je spieren te laten rusten verminder je de doorbloeding, waardoor ze trager gaan herstellen. Beter is het om toch rustig te blijven bewegen.
 4. Neem een warm bad
  Warmte zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten waardoor er meer bloed naar je spieren stroomt. Dit helpt om spierpijn te verzachten. Neem je een warm bad, dan kun je hieraan een badmelk met Arnica-extract toevoegen, wat extra ondersteuning biedt aan je spieren tijdens het herstelproces.
 5. Eet voeding die rijk is aan magnesium
  Magnesium is een mineraal dat o.a. een herstellende invloed heeft op de spieren. Sport je intensief of heb je vaak last van spierpijn, dan is het verstandig om te kiezen voor voeding die veel magnesium bevat. Voorbeelden hiervan zijn noten en zaden, pure chocolade, peulvruchten, avocado’s, bananen, en spinazie.
 6. Maak kennis met het assortiment van Weleda
  Weleda heeft verschillende producten op basis van Arnica speciaal voor mensen met een sportieve leefstijl, meer info ? kom dan gerust eens langs bij ons in de winkel.

Bron : Weleda.nl

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.