Weerstand verhogen?

 

Geplaatst op: 19 dec 2016

Weerstand verhogen

Wat is weerstand?

Je weerstand is een functie van je immuunsysteem, ook wel afweersysteem genoemd. Je immuunsysteem regelt dat alle invloeden van buitenaf zoals virussen en bacteriën geen vat krijgen op je lichaam. Je immuunsysteem onderscheidt lichaamsvreemde micro-organismen en zorgt ervoor dat deze uit je lichaam worden verwijderd. Hoe beter je weerstand, hoe gemakkelijker je immuunsysteem de bacteriën te lijf kan gaan. Je afweersysteem bestaat onder andere uit witte bloedcellen, lymfeklieren en de milt. Als je immuunsysteem verzwakt en je weerstand laag is, ben je vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Micro-organismen krijgen dan de kans zich te vermenigvuldigen en te verspreiden waardoor de kans op een infectie groter wordt.

Vooral in de winter is een goede weerstand belangrijk omdat de kans op een virus groot is doordat bij  kou virussen langer kunnen overleven. Daarnaast kan de droge lucht en de kou zorgen voor een minder goed functioneren van het slijmvlies van de luchtwegen. Hierdoor zijn je luchtwegen een goede plaats voor bacteriën om zich het nestelen.

Hoe kun je je weerstand verhogen?

De natuurlijke weerstand is per persoon verschillend. Iemand die allergisch is heeft bijvoorbeeld een overmatig werkende afweer voor een bepaalde stof. En iemand die erg ziek is kan een nog lagere weerstand hebben door gebruik van verschillende medicijnen.

Een goede weerstand is belangrijk voor je gezondheid. Je kan diverse dingen doen om je weerstand te verhogen of om hem op peil te houden.

  • Gezond en gevarieerd eten
  • Veel water drinken, zo’n 1,5 liter vocht per dag
  • Probeer elke dag actief te bewegen
  • Was je handen vaker op een dag
  • Zorg voor voldoende slaap
  • Plan voldoende tijd voor jezelf in

Wanneer je huisarts raadplegen?

Bij terugkerende ziekteverschijnselen of als je langere tijd last hebt van vermoeidheid is het verstandig om je huisarts te raadplegen.

Toch snel je Immuunsysteem een Boost geven?

Immufast is een krachtige combinatie van planten, vitaminen en mineralen die het immuunsysteen ondersteunen
wanneer het echt nodig is. Een snelle 5 – dagen kuur die hoog gedoseerd is en snel resultaat geeft.
Kom voor advies in de winkel.

Bron: VSM.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.