Leven en wonen

Het liefste zijn we als mens zo zelfstandig mogelijk. Van jongs af aan hebben we voor onszelf en voor anderen gezorgd en weten we ons vrijelijk te bewegen in de wereld en bij ons thuis. Als dan blijkt dat u door lichamelijke ongemakken wat minder mobiel wordt of toch wat beperkter wordt in uw bewegingsvrijheid, dan levert dit vaak frustratie en soms ook schaamte op. Liever maken we niet wereldkundig ergens moeite mee te hebben, maar verdoezelen we dit voor de buitenwereld.

Weer doen wat u gewend was

Die schaamte is echter helemaal niet nodig. Er zijn heel veel hulpmiddelen in omloop die ervoor kunnen zorgen dat u nog steeds kunt doen wat u vroeger gewend was om te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grijper die het makkelijker maakt dingen op te pakken als u niet goed meer kunt bukken. Of wandsteunen in de badkamer om u aan vast te houden bij het afdrogen en een steun om u te helpen om van het toilet gebruik te maken. Kleine oplossingen die het leven makkelijker maken.

Hulp in huis

Zo krijgt u als het ware “hulp in huis” bij al die vanzelfsprekende dingen waar u eigenlijk geen hulp bij wilt vragen voor zolang dat nog kan. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan hieronder bij onze verschillende hulpmiddelen. Contact opnemen kan natuurlijk ook, wij helpen u graag de oplossing vinden voor uw vraagstuk. Dan zorgen we er samen voor dat u langer zelfstandig bent en blijft.

Toilet

Toilet

Is het lastig voor u om zelfstandig gebruik te maken van het toilet? Dan zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar om een WC-bezoek gemakkelijker te maken.

Bekijk ons aanbod

Badkamer en douche

Badkamer en douche

Een gezond en vitaal leven is niet compleet zonder persoonlijke verzorging en hygiëne. Uzelf goed verzorgen houdt u gezond en sterk. Maar als u door beperkingen moeite heeft met douchen of in bad gaan dan kan het voelen als een “verplichting”.

Bekijk ons aanbod

Grijper handige hulp

Grijper Handige hulp

Die kleine handelingen waar u zo gewend aan was om te doen en waar u nooit bij stilstond dat het moeite kost. Die worden nu een stuk moeilijker. Iets oppakken van de grond, terwijl u moeilijk kunt bukken wordt dan een grote opgave. Die kleine handelingen waar u zo gewend aan was om te doen en waar u nooit bij stilstond dat het moeite kost. Die worden nu een stuk moeilijker. Iets oppakken van de grond, terwijl u moeilijk kunt bukken wordt dan een grote opgave.

Bekijk ons aanbod

Handgreep & steunbeugels

Handgreep & steunbeugels

Wanneer u niet meer al te stabiel op uw voeten kunt staan, dan bieden wansteunen en beugels de oplossing. Hier kunt u zich tijdelijk aan vasthouden om weer wat steviger te staan en u te herpakken. Of ze helpen u met verplaatsen door een ruimte of wanneer u bijvoorbeeld wilt opstaan van toilet of bed.

Bekijk ons aanbod

Douchestoel & -krukken

Douchestoel/Douchekruk

In de badkamer gebeuren relatief veel ongevallen in huis. Doordat de oppervlakte nat wordt, kan het u het gevoel geven dat u niet stabiel kunt staan en bent u misschien bang om uit te glijden terwijl u gebruik maakt van de douche. Dit risico kunt u echter makkelijk vermijden en zo alsnog genieten van uw dagelijkse douche of bad.

Bekijk ons aanbod

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

10% KORTING*

Een paar keer per jaar verstuurt Bodyfit Volendam een nieuwsbrief. Hierin staan interessante berichten, nieuwtjes en aanbiedingen. Vind jij het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, schrijf je dan nu in en ontvang 10% korting op een product naar keuze.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.